» »

IR paneli

IR paneli

LOTB ::

Z možem sva kupila novo stanovanje in bi rada postavila IR grelne panele. Mnenja potrošnikov se gibajo med: "zelo zadovoljni" do "izjemno nezadovoljni". Pa tudi posamezni paneli ogrejejo že ko se vklopijo, za druge naj bi bilo potrebno čakati pol ure, da se ogreje kopalnica...
Torej s katerimi IR paneli ste zadovoljni, ko gre za toploto in ceno ogrevanja? Vse informacije so dobrodošle!
Hvala.

M-XXXX ::

Panel ima isti izkoristek kot kaloriferček za 7€.
Tako da je najdražje možno ogrevanje. Pac direktno ogrevanje z izkoristkov 1:1...
Vzemita nekaj s toplotno črpalko (klimo, toplotna,...).

darkolord ::

Izkoristek že, način prenosa toplote je pa drug (radiacija vs. konvekcija)

matobeli ::

SEO...

celje ::

Pa je to za kupil ali ne? Jaz sem tudi razmisljal o panelih. Soncno mi montirajo naslednji teden. Toplotne nimam. Trenutno Imam radiatorje z pecjo na olje. Polek tega sta se dva kamina na drva z izpihi v vsak prostor. Toplo vodo pa preko (ne vem ali se tako rece) toplotne za vodo.

wcpapir ::

darkolord je izjavil:

Izkoristek že, način prenosa toplote je pa drug (radiacija vs. konvekcija)

Koncni rezultat je isti. Neudobje in velika poraba.

Karen ::

Jaz imam panele na vikendu. Če ni druge dobre opcije za montažo, npr. TČ, je ok. Aplikacija irsun na telefonu, je ok. Če te ne moti pihanje klime bi bila po mojem to boljša izbira, ampak moja ne prenese pihanja. Ko se ogreje je pa ir ok, je nekje pol cene TČ.

Magic1 ::

Klimo postaviš primerno, da ti "piha" direktno. Kot drugo pa jo vklopiš in PUSTIŠ. Ko vzdržuje temperaturo praktično minimalno piha.
Magic

PovemVfaco ::

Ne priporočam teh klinčevih panelov. Januarja sem bil pri eni ženski na kavi, ki je imela to nad postlo, lahk rečem samo, da je bil čuden občutek, v hrbet in rit mi je blo skoz vroče, kot da bi na nudl plaži zaspal na trebuhu. Sem se obrnil na hrbet, potem je pa njej v glavo žgalo, skratka nikoli ni prav. Dajte si raje ogledalo nad postlo kot vsak normalen človek, ogrevanje pa drugače rešite.

DamijanD ::

A to zdaj pomeni, če greš na "kavo" :D

delavec44 ::

DamijanD je izjavil:

A to zdaj pomeni, če greš na "kavo" :D


Hot Coffee (minigame) @ Wikipedia

jb_j ::

ir paneli kot sami, so zelo neučinkoviti

v kombinaciji z ploščami, ki držijo temperaturo veliko časa,
so baje še kar dobra opcija
(še posebej če imajo neko minimalno ventilacijo)
da vsaj malo kroži zrak po prostoru

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jb_j ()

Karen ::

Kot zapisano, niso top shit, če ne moreš drugače rešit (recimo jaz sem kupil vikend, klima je v vsakem štuku, samo tam zrak vseskozi kroži (piha), pa ne ogreje mi dovolj. Ker je bila mišljena za vikendico na morju seveda nima nič pametnega izolacije, pa instalacij ni. Zdaj razkopavat ploščice pa marmor zato da bom potegnil radiatorje ali talno ogrevanje je bedarija glede na potrebe, torej odpade TČ. Pol pa ostane ali močnejše/učinkovitejše klime, samo če ti ne leži kroženje zraka to odpade, potem so pa samo še kaloriferji pa IR paneli. Imel radiatorje/ kaloriferje (imam 2 praktično nova če kdo kupi), pa so slabša opcija kot IR panel plošče na stropu. Potegnejo jih brez velikega razbijanja (štrom potegnejo čez cevi če jih imaš, za luč ali podobno), zato so instalacije precej enostavne (2 dneva cela bajta, montaža v 6. prostorih), skoraj nič razbijanja, meni so rezkali mogoče vse skupaj 2-3 metre stropa). V vsaki sobi en zadošča (1050w mislim da so), v kopalnicah eden, dnevna/kuhinja ki je pa odprt tloris so pa trije. Imajo zvezno ogrevanje, kar pomeni da krmiliš preko neta, ko se bliža nastavljeni temperaturi začne padati moč. Skratka naj te ne prestrašijo: v osnovi dela čisto ok, bolje kot kaloriferji zagotovo, montaža je simpl, krmiljenje komfortno; klima če je dobra je po mojem tam-tam. V sobah ne postaviš nad posteljo, ampak stran, ali pri nogah, nič ni moteče če je pravilno postavljeno. Poraba na približno: 10 dni marca, cel april, pa maj (lokacija Istra) poračuna cca 360 EUR, se je skoz grelo, ampak ne vse sobe. Če mene vprašaš je sicer najboljš segret celo bajto pa potem pustit da vzdržujejo paneli avtomatično, ampak baba ni baba če ne dela po svoje nekaj (kdo se bo kregal :| z njo).
Zato sem napisal da primarno TČ (to imam doma) če je možnost, če ni bi pa nihal med IR in dobrimi klimami.

Magic1 ::

Seveda je na vikendu problem segret. Jaz imam 45kW peč pa traja 24ur da se segreje pri malo nižjih temperaturah. Zdaj pa naštanci Ir panele ali klime za toliko kilowatov... V dnevo sobo si bom ziher eno močnejšo klimo nabavil in jo bom na daljavo kakšen dan prej vklopil, da bo vsaj en prostor prijeten ob prihodu.
Magic


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IR panel

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
254200 (1436) floyd1
»

IR Paneli?

Oddelek: Loža
356100 (5201) MTB4life
»

Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6615985 (13775) T_F_7
»

Infrardeče ogrevanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9936714 (21437) energetik
»

Ogrevanje na kalorifer ali plin (radiator) (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7516693 (15703) Vajenc

Več podobnih tem