» »

Kater LTE modem?

Kater LTE modem?

1 2
3
»

Spiko ::

Kakšne imam trenutno kaj možnosti za nakup LTE modema? Ne želim naročnine, niti se kje registrirati. Rad bi le, da občasno lahko pogledam mail, v Sloveniji. A1 ima za 79 eur en čisto prevelik modem, ostali se mi zdi želijo, da imam naročnino. Imam sicer SIM kartico od T-2, ki bi jo lahko uporabil v ta namen, a bi skoraj raje namensko.
Take that, dirty Linux hippies! Take that, Thieving Macintosh Republicans! XD

Klemenn ::

Spiko ::

Klemenn je izjavil:

Tole?

Ja, nekaj takega je bilo pri simobilu ampak jaz bi nekaj, da dam v žep in prek usb priklopim na pc. ne rabim wifi/kabla za net.
Take that, dirty Linux hippies! Take that, Thieving Macintosh Republicans! XD

alekskac ::

Spiko je izjavil:

ampak jaz bi nekaj, da dam v žep in prek usb priklopim na pc. ne rabim wifi/kabla za net.

To počne praktično vsak telefon (po izbiri je lahko modem, ki ga daš v žep). Le da bo USB vhod za napajanje, za prenos bo telefonov wifi. Če tvoj PC nima wifi, kupiš dongl za nekaj eurov.
Imaš tud take ko gre vse prek USB, a majhni modemi za v žep so nesorazmerno dragi. Mali dlink USB modemi so kar po 80 eur in čez. Poglej če najdeš kaj cenejšega, delaji jih tudi v huawei, netscroll, dlink, itd.
Ta jajček https://www.shoppster.si/p/0677665 je sto eur, mislim pretiravajo.

Telekom nudi nekaj mal ceneje https://www.telekom.si/e-trgovina/racun...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alekskac ()

alekskac ::

Še dodam, da so to večinoma cat4 LTE modemi v teh napravah, ne pričakuj čudežev. Eni imajo še slot kartic za pomnilnik. Če naredi recimo 32 GB pomnilnika kaj razlike pa žal ne znam povedat, ponavadi je ločeno za kupit potem še to. Tale je https://www.mimovrste.com/mrezne-kartic... 16 eur, samo se mi zdi bolj bogi (nič ne piše če ima razširitev pomnilnika), pa slabe ocene ima, baje se zelo greje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alekskac ()

Spiko ::

alekskac je izjavil:

Še dodam, da so to večinoma cat4 LTE modemi v teh napravah, ne pričakuj čudežev. Eni imajo še slot kartic za pomnilnik. Če naredi recimo 32 GB pomnilnika kaj razlike pa žal ne znam povedat, ponavadi je ločeno za kupit potem še to.

AP na telefonu žal ne pride v poštev. Včasih sem umel tak USB dongle, da je net deloval(še na GPRS/EDGE če se prav spomnim), mislim pa da si moral še uporabiti tisto RASdial aplikacijo. Če je sedaj podobno, a prek LTE, mi bo več kot dovolj.

Tisti telekomov OMDA mi drugače izgleda v redu, hvala. Ima sicer wifi, ki ga zaenkrat ne potrebujem, ampak od viška glava ne boli al kako (najbrž za to funkcijo potrebuje več RAM-a)... Če bo delal bp v linuxu pa sploh ok. Oziroma, najprej bom odprl laptop, da vidim, če imam slučajno delujoč SIM slot že vgrajen :)

EDIT: Pri omenjenem modelu je 32gb pomnilnika najbrž uporabno kot usb ključek za prenos datotek (vsaj v navodilih izgleda tako). Je pa smotano, da deluje samo kot wi-fi router, ne moreš samo modema uporabiti.
Take that, dirty Linux hippies! Take that, Thieving Macintosh Republicans! XD

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spiko ()

alekskac ::

Malo pazi, preden kupiš dongl si preberi ocene. Eni se radi grejejo (ker je to majhno) do te mere, da se še SIMka lahko pregreje. Vsaj za nekatere modele potožijo kupci (recimo za oni netscroll za 16 eur iz mimovrste iz mojega posta). Za laptop je morda potem še najbolje da, v kolikor nimaš že vgrajeno, kupiš SIMslot/kartico in priklopiš na matično. Za mojega Della je cca 45 eur na amazonu. Sicer ni blazno poceni, je pa elegantno, če ne rabiš deljene podatkovne povezave. Če bi pa rad delil še na kak telefon, potem pa bi jaz dal raje en kakovosten LTE modem/ruter. Po moje se mora ta zadeva dobit za do 40 eur, dovolj dobra, v toliko da se ne pregreva. Mal je za pobrskat.

_Denny_ ::

Tista stvar iz Mimovrste je po sliki zgleda ista kot kar sem lani nabavil za "zadnjo silo" - https://www.aliexpress.com/item/1005003... (European version). Ni modem, ampak mifi router brez baterije, ki se napaja iz usb porta; pač vtakneš v kak polnilec ali powerbank in je. Firmware je isti kot pri Huawei routerjih, le potrudili so se z brisanjem vseh copyrightov in logotipov :))

Kakega pregrevanja nisem opazil, je pa res, da ključka za kaj več od branja novic in Youtuba nisem uporabljal (kaj več z max 20Mbps prek prezasedenega B20 banda itak ne bi šlo)...pač zadnja sila za primer, ko mi narava spet razbije pol občine in v celotedenskem električnem mrku sploh lahko zvem kaj točno se dogaja.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

WaterBoy ::

Mogoče od hoferja 4g modem?
https://www.spyshop.si/i_11041_wifi2go-...
Nekaj takšnega.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kater 5g modem (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
795017 (580) nenno80
»

LTE/wifi ruter z zunanjimi LTE antenami

Oddelek: Kaj kupiti
411882 (583) Jure244
»

4G/LTE

Oddelek: Omrežja in internet
282001 (670) V-i-p
»

slab internet na lokaciji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
634611 (2731) Tech909
»

Huawei B535-333 A1 LTE router?

Oddelek: Omrežja in internet
405176 (3539) rogerg

Več podobnih tem