» »

Vaša kartica ne bo bremenjena, podatke o kartici potrebujemo le za zagotovitev rezervacije.

Vaša kartica ne bo bremenjena, podatke o kartici potrebujemo le za zagotovitev rezervacije.

Netrunner ::

Na bookingu in raznih platformah za rezervacijo dopustov ipd. zahtevajo da daš podatke o kartici da s tem potrdiš rezervacijo. Včasih je bilo to smiselno, vendar danes si lahko hitro narediš neko virtualno kartico ali pa prenašaš sredstva gor pa dol z enim klikom, kar pomeni da lahko rezerviraš sem pa tja zadeve in se ne sekiraš četudi ne odpoveš v roku, saj trgat dol ti nimajo kaj.

Kaj je tukaj v ozadju še kakšen drugi mehanizem, ki ga ne poznam ali ponudniki pač reskirajo, da bodo imeli par rezervacij od nemoralnih uproabnikov in ponudbe poseldično ne bodo zapolnili?

Je kakšna nenapisana "pogodba" ko pustiš podatke od kartice preko katere te lahko terjajo?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

tomaz- ::

Ob prvem vpisu v aplikacijo si potrdil splošne pogoje ( EULA ) in se z njimi strinjal. A veš, to je tisto, kar vsak poklika in NE PREBERE.. No, tam notri imaš tudi to..

no comment ::

Netrunner je izjavil:

Včasih je bilo to smiselno, vendar danes si lahko hitro narediš neko virtualno kartico ali pa prenašaš sredstva gor pa dol z enim klikom, kar pomeni da lahko rezerviraš sem pa tja zadeve in se ne sekiraš četudi ne odpoveš v roku, saj trgat dol ti nimajo kaj.

Kar poskusi narediti rezervacijo z virtualno kartico ali pa z debetno in potem prenakazat denar na drug račun...

AndrejS ::

rezervacija pomeni da je denar rezerviran - ni več na tvojem računu!

msjr ::

Seveda da se da narest rezervacijo. Konkretno na Bookingu sem naredil z Viso, ki sem jo potem preklical (zaradi drugih razlogov) in pa z Mastercardom, na katerem v času plačila ni bilo zadosti sredstev. Ob času plačila je priletel mail, se s konkretno kartico ne da izvest transakcije in sem bil priden in plačal.

Po moje če ne plačaš te po moje čez nekaj časa pričaka izvršba s kakšnimi dodatki za odvetniške stroške ipd.

@AndrejS - booking rezervira točno 0EUR, nekateri drugi 1EUR. Celoten znesek je rezerviran [običajno] ob plačilu kavcije. Recimo za charter plačaš kavcijo do limita in ti ne trgajo nič, a do naslednjega obdobja ne moreš s konkretno kartico plačati nič, ker na njej ni več razpoložljivih sredstev

/thread

no comment ::

msjr je izjavil:

...in pa z Mastercardom, na katerem v času plačila ni bilo zadosti sredstev...

Sredtva na MasterCardu? O čem ti to...?

msjr ::

no comment je izjavil:

msjr je izjavil:

...in pa z Mastercardom, na katerem v času plačila ni bilo zadosti sredstev...

Sredtva na MasterCardu? O čem ti to...?
O tem

no comment ::

No, če imaš v mislih debetno MasterCard, potem nisi naredil nobene avtorizacije/rezervacije na kartici (ti si samo pustil, da se Bookingu valja tvoja številka kartice na njihovih strežnikih); če pa misliš na kreditno, pa ta nima "stanja", ampak limit.

nokken ::

Stvar je precej bolj preprosta (za Booking in hosta) kot si mislis. Ce je rezervacija taksna da omogoca brezplacno odpoved do X datuma, ti Booking nic ne rezervira. Ko pride datum od kjer naprej odpoved ni vec brezplacna in kartica ni veljavna ali nima dovolj sredstev gor, te par dni prej obvestijo da tvoja rezervacija ni veljavna, ce do tistega datuma ne bos updatal podatkov o veljavni kartici oz. imel dovolj na kartici. In ce tega ne naredis, s tistim dnem nimas vec rezervacije hotel/apartma/soba pa je odprta za ostale da jo rezervirajo. Dokler je odpoved brezplacna pa se Booking ne sekira (prevec) kaksno kartico uporabis.

nejc_nejc ::

msjr je izjavil:

..........u sem naredil z Viso, ki sem jo potem preklical (zaradi drugih razlogov) in pa z Mastercardom, na katerem v času plačila ni bilo zadosti..........


daj nehaj bedarije pisat ter zmede ljudem delat.

in Visa ima koliko tipov kartic, enako Mastercard?

msjr ::

Kakšne bedarije, napisal sem da lahko narediš rezervacijo in dal dva primera iz RL in ne nekih teoretiziranj:

no comment je izjavil:

Kar poskusi narediti rezervacijo z virtualno kartico ali pa z debetno in potem prenakazat denar na drug račun...
V bistvu je @nokken lepo napisal kako je. Vse ostalo je derail in ni odgovor na OP-jevo vprašanje.

Pa veselo prepucavanje naprej.

nejc_nejc ::

Še sedaj ne razumeš?

no comment ::

msjr je izjavil:

@nokken lepo napisal kako je. Vse ostalo je derail in ni odgovor na OP-jevo vprašanje.

Pa veselo prepucavanje naprej.

Ni derail. OP misli, da virtualne kartice in spletno bančništvo sedaj omogočajo rezervacije kar poprek. Kar ne bi moglo biti dlje od resnice. Virtualne kartice in spletno bančništvo ni nič zjebalo ponudnike glede tega.

Nikonja ::

Mešate stvari, Rent-a-car ti naredi rezevracijo na kreditni kartici (blokirajo določen znesek) kaj pomeni da so ti dejansko trgali denar in ga nimaš več, ampak če bo vse ok z avtom ti ga na koncu rentanja vrnejo. Booking, v večini primerov, rabi kartico samo da se izogne mulariji da kr tko rezervira sobe, in ti dejansko ne trgajo ničesar. Če pa do določenog datuma ne skenslaš rezervaicjo ti trgajo denar, če ga nimaš, te obvestijo da ali plačaš ali bo rezervacija stornirana.
Zkj se booking ne sekira, ker jih ni briga, hotel ima problem če storniraš rezevacijo zadnjo sekundo ne oni, oni samo pobirajo provizijo na vsako dokončano in plačano rezervacijo. Hoteli pa zaradi konkurence nimajo izbire in morajo tko poslovat.