»

Katere nove iPade pripravlja Apple

Slo-Tech - Danes zjutraj po lokalnem času je Apple v New Yorku organiziral dogodek, posvečen novostim pri iPadih. Slišali in videli smo, katere nove modele so pripravili, kakšne dodatke so jim namenili in katere stare generacije so upokojujejo. Letos bodo nehali prodajati iPad 9. generacije, ki je v najcenejši inačici stal 330 dolarjev. Namesto njega bo sedaj vstopni model osnovna konfiguracija 10. generacije, ki bo 20 dolarjev dražja. S tem so pripravili prostor za štiri novince.

Cenejši tablici iPad Air s starejšim čipom M2 - predhodniki so sicer imeli M1 - sta na voljo kot 13-palčni model, kar je sploh prvikrat za serijo Air, ter 11-palčni model, ki so ga prenovili. Povečali so tudi količino prostora, ki ga je sedaj 128 GB, takšna najcenejša konfiguracija pa stane 600 dolarjev. Večji model je dvesto dolarjev dražji. Kdor želi več, lahko dobi 512 GB ali 1 TB prostora. Na voljo so v štirih barvnih odtenkih: modra, siva, vijolična in beige.

Zahtevnejšim uporabnikom je namenjen iPad Pro, ki...

4 komentarji

Applove novosti: iPad Pro, iPhone 6S, nove ure, WatchOS 2, iOS 9

Slo-Tech - Na današnji tiskovni konferenci v San Franciscu je Apple zbranim novinarjem predstavil kopico novosti, s katerimi so osvežili svoje prodajne linije. Družina iPad je dobila največjega člana, in sicer se pridružuje iPad Pro, ki s seboj prinaša še pisalo in pametno tipkovnico.

Novi iPad Pro je od prejšnjih modelov iPadov bistveno večji, saj ima 12,9-palčni zaslon in je širok toliko, kot je iPad Air 2 visok. V debelino meri 6,9 milimetra, tehta pa 712 gramov. Cenejša verzija bo imela 32 GB prostora in bo stala 800 dolarjev, dražja s 128 GB prostora pa 950 dolarjev. Verzija s podporo za mobilna omrežja LTE bo le tista z 128 GB in bo stala 1080 dolarjev. In kaj bomo še dobili za ta denar? Zaslon bo imel ločljivost 2732 x 2048 (torej 5,6 milijona točk), kjer bo nova možnost iOS 9 deljeni zaslon prišla zelo prav. Poganjal ga bo...

106 komentarjev

Applove novosti: iPad Air 2, iPad Mini 3, novi iMac z Retino, OS X 10.10, iOS 8.1

Slo-Tech - Sinoči je Apple na veliki tiskovni konferenci v Cupertinu predstavil še zadnje novosti, ki so jih čuvali za letos. Prvi kos smo dobili že septembra, o preostanku pa je, precej nenavadno, Applu že pred dogodkom ušlo precej informacij.

Prispeli sta novi tablici iPad Air 2 in iPad mini 3. Prva je najtanjša Applova tablica doslej, saj v debelino meri vsega 6,1 milimetra, kar je petino manj (to se sliši impresivneje kakor dober milimeter) od predhodnika. Zaslon ima 9,7 palca dolgo diagonalo, ločljivost ostaja 2048 x 1536. Ima novo drobovje, in sicer A8X, ki je 40 odstotkov hitrejši od predhodnega, medtem ko je grafična enota napredovala za 2,5-krat, pomnilnika pa je dvakrat več - 2 GB. Hkrati nov čip prinaša še nekaj...

174 komentarjev

Novosti z Applove predstavitve

13 in 15-palčna Retina, edini možnosti pri MacBook Projih

vir: The Verge
The Verge - Applova prireditev v San Franciscu se je tokrat začela s že videnim videoposnetkom, ki pokaže nekaj razmišljanja podjetja v povezavi z razvojem in snovanjem novih izdelkov. Isti videoposnetek so že pokazali na letošnji konferenci WWDC v juniju. Tim Cook je nadaljeval z običajnim pojasnjevanjem, kako uspešna je bila predstavitev novih iPhonov, predstavitev iOS-a ter kako zelo so še vedno uspešni na področju prenosnih računalnikov, kjer jim konkurenca očitno še vedno ne sledi (izpostavil je staro norijo z netbooki ter novo norijo, združevanje prenosnikov in tabličnih računalnikov). Povedal je, da pri Applu vseeno ne počivajo, s čimer je vajeti predstavitve predal Craigu Federighiju, vodji Applovih mehkih projektov, predvsem operacijskih sistemov. Seveda se je osredotočil na OS X.

Povedal je, da je bil glavni namen Mavericksa iz obstoječe strojne opreme iztisniti...

56 komentarjev

Apple WWDC: Mac in OS X

vir: The Verge
The Verge - Kot je običajno za Applove prireditve, na katerih predstavijo obilico novosti, so tokratno otvoritveno predstavitev razvijalske konference WWDC začeli s statistiko. Tokrat so se pohvalili predvsem z odlično predstavo svoje trgovine za mobilni operacijski sistem iOS. Poročali smo že, da so nedavno presegli kar 50 milijard namestitev aplikacij na vseh napravah. To so zdaj ponovno poudarili in z veseljem povedali, da so v petih letih, kolikor let je odprta trgovina, razvijalcem izplačali že 10 milijard dolarjev. Polovico tega zneska so izplačali v zadnjem letu dni. Sicer je v trgovini že 900.000 različnih aplikacij, od tega 375.000 namenjenih izključno iPadom.

Del predstavitve, posvečene Macom in OS X-u, so prav tako začeli...

68 komentarjev

Apple predstavil lep venček novosti

vir: The Verge
The Verge - Applova prireditev je mimo, predstavili pa so vse že pričakovane novosti, poleg nekaterih zanimivih presenečenj.

Da, iPad Mini je realnost. Ima zaslon z ločljivostjo 1024 x 786 pikami v diagonali 7,9 palca, kar se skorajda popolnoma sklada z napovedmi. Je tanjši od vseh ostalih Applovih tabličnih naprav, debelina meri vsega 7,2 mm, obenem pa tehta manj kot polovico trenutnega 10-palčnega iPada (Mini tehta dobrih 300 gramov). Zaslon poganja dvojedrni procesor A5, na zadnji strani slike zajema senzor s 5 milijoni točk, z računalnikom se povezuje prek vmesnika Lightning, na voljo pa so različice s 16, 32 in 64 GB pomnilnika, tako zgolj z WiFi kot z WiFi in mobilno povezljivostjo. Naprodaj bo 2. novembra v obilici držav, že v...

61 komentarjev